Metodele optimizării site-urilor pentru dispozitive mobile

Dispozitivele mobile o versiune specială a site-ului pentru dispozitive mobile

Optimizarea site-ul dvs. pentru dispozitive mobile include o serie de măsuri, printre care cea mai însemnată ar fi abilitatea site-ului de a fi plasat în dimensiunile oricărui ecran. Această caracteristică este considerată a fi principală, încât îi oferă utilizatorului posibilitatea să opereze cu conţinutul alocat paginii web, ceea ce ajută a găsi informația necesară mai rapid și atrage atenția asupra rubricilor principale.

Prima etapă a optimizării site-ul dvs. pentru dispozitive mobile o reprezintă efectuarea unei analize complete. Analizând site-ul pentru dispozitive mobile, vă putem detecta imediat orice problemă care poate să apară cu privire la conținutul de afișare atunci când vizualizaţi conținutul de pe dispozitivele mobile. La analiza acestor probleme și defecţiuni similare vă ajută serviciul PageSpeed Insights, dezvoltat de Google. El ne permite să estimăm rata paginilor afișate pe un dispozitiv mobil și chiar să analizăm cât de potrivit este site-ul pentru utilizatorii de telefonie mobilă. Pentru a utiliza serviciului de la Google este suficient să introduceți adresa site-ului și să folosiţi comanda "Analyze"(analizare). Atunci când analiza este finalizată în opţiuni trebuie să selectați "Pentru Mobile" și să analizaţi rezultatele. Serviciul pentru analizare dispune de doi indicatori pentru care există un scor; acestea sunt viteza și ușurința în utilizare. De asemenea, în urma analizei serviciul oferă recomandări - modalitatea acţiunilor pentru soluţionarea problemelor paginii web. Recomandările sunt împărțite în cele obligatorii și de caracter consultativ.

Site-urile pentru telefoane mobile cu ecrane mici trebuie să fie lizibile, deoarece utilizatorul gadget-ului accesează Internetul pentru a rezolva o sarcină specifică: a compara preţurile la diferite magazine sau a găsi datele de contact ale vânzătorului. Adaptarea site-ului pentru telefoanele mobile ar trebui să urmărească o sarcină complet practică, cum ar fi posibilitatea de a citi cu uşurinţă conţinutul unui text de dimensiuni mari. Pentru a atinge acest scop, utilizatorul trebuie să găsească adaptarea conținutului pentru un ecran mic.

Adaptarea site-ului pentru dispozitivele mobile poate utiliza şi alte servicii asemănătoare, de exemplu, „framework bootstrap” sau „jquerymobile”. Acest program vă permite să adaptaţi un site pentru dispozitivele mobile.

© 2008-2018 Web-Studio Febian It